Idéen om en movement

Idén till Coupleness föddes när två av medgrundarna, Jenny Holmström och Ted Rosén fann varandra i en gemensam frustration kring hur tufft det är att få ihop familj, vänner, karriär och relationen. Ett faktum som ledde till att vi nördade ned oss totalt i ämnet relationer. Vi började intervjua par och experter, läste allt vi kom över och teamade upp med en av de allra bästa i Sverige på området leg. psykolog Linn Heed. Till en början tog vi fram en enkel tjänst som vi testade med 100 par via sms under hösten 2019. De gillade den så mycket att vi började bygga vidare på en app som vår medgrundare Peter Viksten har designat. Tillsammans är vi team Coupleness och tillsammans med dig bygger vi vidare på nästa kapitel.
 

Vikten av att vara proaktiv

Vi vet att ca. 50% av alla äktenskap slutar i skilsmässa och vi vet att kommunikation är en av hörnstenarna i en välmående och hållbar relation. Så varför inte göra som med mental och fysisk hälsa på individnivå, investera i den för att må bra över tid även i relationen. Vi vill göra det enkelt för par att vara proaktiva, kommunicera och komma närmare varandra i vardagen. Vi vill också vara med och öka kunskapen om vikten av att vara proaktiv i en relation och ta bort stigmat kring att investera i sina relationer. 

Vårt mål är att skapa en movement av par som aktivt investerar i sina relationer. För det tror vi är bra för dig som individ, er som par och för mänskligheten. 

Jennys tankar om varför Coupleness:

“Relationer är det viktigaste vi har och ofta tar vi dem för givet fram tills det börjar skava. När vi känner oss missförstådda, ensamma eller när det kanske inte känns som när vi träffades. Det är svårt att få ihop livet när man är mitt i det och jag fick ett ordentligt wake up call förra året när mitt jobb tog alldeles för mycket energi, något som gick ut över min relation och som mynnade ut i Coupleness och en numera stärkt relation”

Teds tankar om vad Coupleness gett honom:

“Jag älskar appar som förbättrar och förenklar livet och här tycker jag vi lyckats med just detta. För mig och min fru Mikaela har det blivit ett enkelt sätt att i vardagen ge varandra en snabb inblick hur man mår och vad som påverkat en själv. Känns bra att ha en dedikerad kanal bara för oss som tar max 2 min om dagen men ger ett stort värde”

Peters tankar kring appen:

"Jag tycker att det känns spännande att utveckla en produkt med två sidor. Å ena sidan, en lätt och praktisk dagbok som funkar i vardagen. En mikro-tjänst som dagligen hjälper till att stärka relationen. Å andra sidan, en fördjupande del som gör det möjligt att ta större kliv när man har tid och energi."

Vill du komma i kontakt med oss?

Vi älskar att få mail:

contact@getcoupleness.com

Media, vi pratar gärna om relationer:

jenny@getcoupleness.com

 

Coupleness AB

Org.nummer: 559241-9575

Jenny Holmström

CEO

Ted Rosén

COO

Peter Viksten

CPO