En mikro-dagbok för dig och din partner

Kanske skrev du dagbok när du var yngre, vill börja skriva igen eller är bara nyfiken på att testa. Isåfall har du hittat rätt för Coupleness är en dagbok som hjälper dig att känna efter, sortera dina tankar och att minnas.

Genom att välja bland 24 emojis och faktorer som påverkat din dag är det enkelt att synliggöra för dig själv och din partner hur du mår och varför. Du mins toppar och dalar och vad de beror på, tiden när barnen var små, semestern och allt däremellan. Och vi hjälper dig att minnas tillsammans med din partner.

Hur fint är inte det? Coupleness är en alldeles speciell dagbok som du delar bara med din partner. Tiden du ägnar åt Coupleness är tid för reflektion och väl investerad tid i dig och din relation. Visste du att det även är bra för den mentala hälsan att skriva dagbok?

Att skriva dagbok kan hjälpa dig när du har problem och exempelvis känner dig stressad. Att skriva ned och förstå vad som orsakar stressen gör att du synliggör roten till problemet. När du vet vad du blir stressad av är det enklare att förstå vad du eventuellt behöver förändra. 

Flera studier visar också på fördelarna med att skriva tacksamhetsdagbok (gratitude journaling) som hjälper dig att identifiera vad som är bra i livet och vad du är tacksam över. Ibland är det svårt att uppskatta och se det vi redan har, men att skriva ned vad du är tacksam över hjälper dig med just detta. 

Forskning visar att bara efter 3 veckor av att skriva tacksamhetsdagbok så upplever de som gör det en rad olika fördelar:

  • De tränar mer och tar bättre hand om sig själva

  • De sover längre och känner sig mer utvilade när de vaknar

  • De upplever fler positiva känslor 

  • De känner sig mer optimistiska och lyckliga

  • De känner sig mer hjälpsamma, inkännande och generösa

  • De upplever sig vara mer förlåtande

  • De känner sig mindre ensamma


Vill du läsa mer om alla fördelar med att sätta ord på vad du är tacksam över i vardagen, läs den här artikeln av världens främsta forskare inom området Robert Emmons. Visst är det peppigt? Kom igång direkt genom att ladda ned appen och skriv ett par saker du är tacksam över idag under "kommentera din dag".

Och du, skriv vad du känner för det finns inget rätt eller fel för vilka tankar eller händelser du sätter ord på. Det kanske är om en fin förskolelämning, en konflikt på jobbet, tankar om framtiden eller något helt annat. Join the movement! Sharing is caring och att ha en gemensam dagbok är det nya svarta.

Det finns inget rätt eller fel för vilka tankar eller händelser du sätter ord på.