Holiday tips banner final.jpg
Coupleness logo transp.png

Ho ho ho... här kommer supertipsen på hur du tar hand om dig själv under helgerna

Det är så lätt att glömma bort sig själv när mycket handlar om att bocka av listor och fixa en miljard saker innan året är slut. Därför har vi samlat tips på hur du bäst tar hand om dig själv. Tipsen kommer från personer vi tycker är inspirerande.

PT-Fia, Personlig tränare

Att låta det man behöver guida. Veckorna är ofta bokade och måsten tar sin naturliga plats i jobb, planering, familjelivet så låt helgen vara en plats där behov är utgångspunkten. Helst ska det såklart alltid vara så, men helgen är en bra plats att börja på om det är ovant! Fråga dig själv: Vad behöver jag idag?

New apps we love.png
Local apps we love.png

Jacob Eriksson, grundare Boxbollen

Sova ut. Träna. Träffa sköna positiva människor. Ät något gott!

Hej hej vardag - Louise Winblad
Många saker kan kännas pepp och kul med julfirande, det kan va sååå härligt att gå ALL IN!! Det kan vara så kul att man inte märker att det är för mycket och faktiskt inte alls kul längre. Så mitt tips är att stryka jättemycket. Även av det roliga (tyvärr). Och om man är många som firar - gå undan en liten stund och var själv, varje dag.

Daniel Paris, Aktuell med barnbok om enhörningar 
Att prioritera sig själv och att verkligen ta sig tid för att vara lite självisk. Det går ju egentligen emot allt man får lära sig som barn men det är desto viktigare i denna moderna tid där vi ständigt är uppkopplade och tillgängliga för allt och alla hela tiden. Så varva ner, logga ut, koppla av och blicka inåt och tänk på vad DU vill göra. Sen gör du det bara! Så får alla andra vänta. Haha!

Aysha Jones, Krönikör & grundare Black lives matter Sverige
Mitt bästa må bra under ledigheten tips är att faktiskt ta ledigt! Koppla bort från jobbet, alla måsten och krav och koppla in dig på mys med familjen, nära och kära. Ät av all god mat, ge mer gåvor än vad du förväntas få och ta hand om din själ.

Fredrik Robertsson, Creative Dictator & Fashion Addict

Mitt bästa tips är att sänka kraven på helgerna. Alla vill alltid att allt ska vara perfekt, man ska hinna göra allt, baka, pynta, njuta, köpa presenter, umgås osv. Jag har taggat ner och tar det som det kommer och väljer att inte kräva och hinna allt. Jag vill verkligen återhämta mig och njuta och för det behövs inte allt lull lull

Nina Campioni, Journalist, poddare & bloggare

För egen del kommer jag fokusera helhjärtat på lägsta möjliga ansträngning. Jag vill självklart att vi alla ska ha det mysigt under julhelgen och jag vill att mina barn ska få de där jularna som man vill att barn ska ha. För att få till det innebär det ju en mamma och en pappa som inte är helt slutkörda av stress, köphets och julförberedelser. Så för oss blir det fokus på mys och mindre fokus på det perfekta julbordet/perfekt städade huset eller vad det nu kan vara! Perfect is boring som Tina Fey sa!

Peter Rung, Debattör & föreläsare

Huvudtips för varje dag. Var nykter, var närvarande. Checka in dig själv varje morgon med frågor som: Hur ska jag vara idag för att vara en närvarande pappa, partner eller vän och försök sen vara eller göra det som make it happen.

Och självklart några relationstips från oss 

Julen är laddad på många sätt, så var lite extra snäll mot dig själv.

  1. Planera och prata igenom med din partner upplägget för helgerna. Vem gör vad? Sätt tillsammans realistiska förväntningar. 

  2. Gå en promenad när du behöver vara ensam .

  3. Ta hand om din mentala och fysiska hälsa genom att planera in träning.

  4. Ha rimliga och realistiska förväntningar. Ett tips är att ha sex innan ledigheten, då kommer det garanterat bli mer sex under semestern.  Sex föder sex.

  5. Kolla in med varandra hur ni mår i slutet av varje dag.

Blir allt inte perfekt så är det ok ändå. Och du, jämför dig inte med andra.