Happy-1000x400.jpg
Coupleness logo transp.png

Nyckeln till lycka är en bra relation

Den här texten är skriven av Coupleness VD och med-grundare Jenny Holmström.

Svårt att ignorera 75 år av forskning från Harvard
Under många år har det varit viktigt för mig att träna och yoga. Varför? För att jag mår bra av det och för att jag vet träning är bra för hälsan. Jag prioriterar, ser till att det händer och jag ställer sällan in. Jag känner mig alltid lika nöjd efteråt. Träning, både fysisk och mental har helt enkelt varit en självklarhet och en medveten investering i mitt välmående här och nu men också på sikt.

Men min hälsa och mitt välmående påverkas inte bara av träning och hur jag tar hand om mig själv, utan det finns en annan viktig dimension som verkligen kan göra skillnad. Det handlar om min relation. Robert Waldingers Ted Talk öppnade mina ögon och blev en game changer för mig.

Waldingers Ted Talk handlar om världens längsta studie på lycka som pågått i 75 år. Den visar att bra relationer till andra gör oss lyckligare och friskare och att ha en partner som man kan lita på och dela saker med skyddar en när livet är mer utmanande. Studien visar också att det är de nära relationerna, snarare än pengar och framgång som gör människor lyckliga.  

Att prioritera relationen i vardagen
Man brukar säga att det är gästerna som gör festen och när jag tänker på det känns det ganska självklart att våra nära relationer är så viktiga för oss som de faktiskt är. Jag mår som bäst när jag känner mig nära min partner, inte bara fysiskt utan också mentalt men det är inte alltid så. Då och då känner jag mig ensam, även i min relation. Något som kan kännas lite jobbigt att prata om. 

I en relation ska det inte kännas ensamt, hela poängen med att vara i en relation är ju att man är två. Det spelar ingen roll att jag har världens finaste partner, för får jag inte till de där lite djupare samtalen i vardagen så kommer en känsla av ensamhet. För mig hänger det ihop med att mycket snurrar på med familj, hus, startup ja you name it. Ja, du förstår kanske anledningen till varför jag medgrundat Coupleness.

Vad har du gjort för din relation idag?
Så hur gör jag för att maximera mina chanser till att vara lycklig och leva länge – min nyckel är inte det stora utan det lilla och att avsätta tid för relationen. Dvs. jag gör något fint för min partner och jag tar mig alltid tid till att vara nyfiken och förstå hur han mår, varje dag. I slutet av dagen brukar jag ställa mig själv frågan, "Vad har jag gjort för min relation idag?" Min medvetna investering i lycka och hälsa på sikt har helt enkelt fått en ny superfin dimension.
 

New apps we love.png
Local apps we love.png