iStock-1283128873.jpg
Coupleness logo transp.png

Regain the spark in your relationship this fall

The transition from summer to fall provides a great chance to be proactive in your relationship. Take steps to regain the spark in your relationship and make this fall one for the books.

How to connect with your partner this fall

Summer is ending, and life’s routines are knocking. Maybe you and your partner had some arguments over the summer, and you’re feeling disconnected as you’re preparing for fall. Or maybe you had a great summer together, and you’re worried about your relationship getting lost in the shuffle of work, school, and your busy everyday lives.

 

Either way, you might struggle to prioritize your relationship as you get back into the swing of things. But don’t worry - Coupleness is here to help you connect - or reconnect - and strengthen your relationship this fall. Keep reading for five practical activities you can do with your partner to help your love come alive.

5 tips på hur du stärker relationen och hittar gnistan

Tillbaka från sommar, socialt umgänge och semester? Kanske har ni bråkat en del under ledigheten också. Det känns inte riktigt som innan och du drömmer om att få tillbaka gnistan i relationen igen. Här är fem tips på hur ni kan bli mer kära:

1. Öva tacksamhet. Det finns många fördelar med tacksamhet, inklusive bättre sömn, mer optimism och att man kan känna sig mer hjälpsam och förlåtande. Bra effekter som kan hjälpa oss när vi ska hitta tillbaka till rutiner efter en längre ledighet. Testa skriva ned de saker du är tacksam över. Gör det ett par minuter per dag ca 3-4 gånger i veckan. Du kan göra detta i din telefon, en dagbok eller i appen Coupleness. Appen är designad för att par ska kunna dela saker de är tacksamma över med sin respektive.

 

2. Var nyfikna tillsammans. Nyfikenhet är en av de viktigaste sakerna som kan boosta din relation. Oavsett hur länge ni har varit tillsammans finns det alltid mer ni kan lära er om varandra. Undvik att ta varandra för givet genom att ställa frågor och utforska mer om din partner. Börja varje dag med att fråga varandra vilka mål ni har för dagen. Avsluta varje dag med att fråga vad som var meningsfullt eller viktigt med dagen. Varje helg kan du berätta en historia om din barndom som din partner inte har hört tidigare. Det finns så mycket att upptäcka!

 

3. Håll sommaren vid liv. Fundera över vad du gillar med sommaren. Är det att  upptäcker nya platser, koppla av eller spontanitet? Testa att integrera det du tycker är bra in i din vardag. Det kan vara att inte planera något till helgen, att bli mer spontana i vardagen. Det kan också handla om att ni gör vad vi känner för när vi vaknar. Glöm inte att planera in tid för att koppla av även när allt snurrar på. Kör hemma-spa på helgen eller något annat som får er att varva ned. Var kreativa och hitta nya sätt att ha kul tillsammans.

 

4. Ha en vecko-checkin. Ett bra sätt att upprätthålla en stark relation är att ha tid avsatt varje vecka för att prata igenom veckan som varit och veckan som kommer. Sitt ner tillsammans eller ta en promenad i 30 minuter en gång i veckan. Söndagar kan vara en bra dag för detta. Börja med att tacka varandra för saker som den andra gjort bra den senaste veckan. Prata sedan om eventuella problem, saker som behöver lösas eller annat som du har tänkt på. Tänk team för att hitta lösningar. Planera veckan som kommer, alltifrån matlagning till annan logistik. Avsluta genom att fråga hur ni kan supporta varandra den här veckan. Det här är en bra rutin för par som för er närmare varandra.

 

5. Starta en ny bra vana. Ett sätt för att hitta tillbaka till gnistan är att testa något nytt tillsammans. Välj något litet och enkelt ni tror att ni kommer att göra i vardagen. En 20 minuters kvällspromenad eller att säga tack till varandra för något en gång om dagen. Planera in en veckodate. Behöver inte vara något storslaget, utan kan handla om att den ena planerar en trevlig middag och den bara blir serverad. Om ni inte redan har gjort det, ladda ner appen Coupleness för att komma igång med bra vanor i relationen.

New apps we love.png
Local apps we love.png